2022-09-02
朋友介紹,元朗呢間流水蝦可以飲食2.5小時,而且價錢合理、食物質素高並以海鮮為主打,身為海鮮控,今日就立即來探店🤤除咗海鮮之外,仲會有唔少肉類、丸類、蔬菜類選擇😬場內見到幾個大缸,有活生生嘅蝦在內,個玩法係:先活捉新鮮大蝦,再用冰水凍到佢暈陀陀,先放佢上爐燒。其他海鮮都非常新鮮,而且種類繁多,特別推介會係鮑魚,放上適當嘅調味料,真係非常惹味、口感極佳!但店員都非常細心地提醒,先要剪開鮑魚,如果唔係就會少少下彈起身🫣見到貝類喺我面前開口笑,真係非常治癒😊除咗活生生嘅蝦之外,總會有熟食,當中不乏蝦嘅製成品,如果懶,唔想捉同燒,品嚐呢一類型嘅熟食,都已經值回票價。除咗燒之外,店家想提供錫紙兜,可以焗熟海鮮,別有一番風味,更加可以用粉絲墊底,吸收貝類釋出嘅鮮甜汁液😍另外,必須提嘅係薄牛扒,肉質非常唔錯,味道不俗,而且個薄薄一片,一個人食一件都唔怕太飽🤩甜品環節,有好多口味既雪糕同埋韓式雪條,仲有小蛋糕之類,真係目不暇給,食完最開心就係呢一刻,可以降火🥳連加一,晚市$405一個頭,抵食呀!
除咗海鮮之外,仲會有唔少肉類、丸類、蔬菜類選擇😬
見到貝類喺我面前開口笑,真係非常治癒😊
連加一,晚市$405一個頭,抵食呀!