2018-07-20
創興廣場門口一到 peak time 就大排長龍等搭lift 上餐廳食飯,懶得排隊,而且見到一樓有間韓燒,上一層電梯就到,唔洗排長龍,任食價錢都係$200加一左右。去到餐廳,覺得啲座位都幾企理,除左卡位之外,亦有典型韓燒店用下面可以放個人物品嘅椅。食材嘅選擇放哂係出面,自由選取,睇住拎一定岩食,而且可以小心控制份量。肉類我建議揀牛仔骨、牛利、五花腩等,易燒得香口,不過肉類較多肥膏,燒完唔想食咁肥膩,要自己手動飛走d就ok 而且有好多其他熟食、刺身、side dish、飲品、甜品都係任食🤭 超級多選擇,花多眼亂,食物水準亦可接受 更重要嘅係,抽風做得好好,燒左兩個鐘,油煙味好少,食完返屋企唔會覺得自己成身油煙味 👍🏻👍🏻