2023-08-10
今次係推薦比想平平地試威靈頓牛排既你地。成個套餐黎講200蚊有找💸,算係幾抵食。而且沙律同薯條係可以無限添架👍(( 等我影緊相時,已經有人瘋狂偷食ing。簡單講下啦🌟威靈頓牛排外層酥皮焗得相當酥脆,入面牛肉大概係5成熟左右,咬落去軟淋淋,口腔充滿相當濃烈既牛味。有少少可惜係蘑菇醬味道唔夠出。🌟另一個set 係香煎比目魚x蒜蓉焗虎蝦比目魚皮煎得非常脆,食落油脂適量,唔會太多太油。油脂味甘香,肉質嫩滑。虎蝦夠大隻,蒜香味濃。🌟最後出場係相當出色既薯條同龍蝦湯~登~睇相就知道係超粗既薯條,仲要啱啱炸起,熱辣辣好好味好上癮👍龍蝦湯唔係現成買果種味道,反而似拉面湯底咁比較重味同蝦味道相當出。當然仲有龍蝦肉配料~🌟最後就係沙律同飲品小小點評:威靈頓牛扒係有驚喜,因為都容易overcook左令到有啲餐廳整出黎肉質比較難咬。第二係個牛味比我想像中/食過既其他餐廳更濃郁,如果怕既朋友可以沾醬食。比目魚係一個穩定發揮既菜式。如果接受唔到魚油味既話,可以配埋醬汁一齊食用會清新啲。但下次我想試下醬分開上,對於想食原汁原味既我會好啲。同之前2道菜相比虎蝦味道屬意料之中👍依間cafe係比較偏遠既火炭工業區。佢係地
簡單講下啦
🌟威靈頓牛排
🌟另一個set 係香煎比目魚x蒜蓉焗虎蝦
🌟最後出場係相當出色既薯條同龍蝦湯~登~
🌟最後就係沙律同飲品
小小點評:
同之前2道菜相比虎蝦味道屬意料之中👍
依間cafe係比較偏遠既火炭工業區。佢係地鋪黎,揸車黎泊門口都算方便。夜晚既火炭工業區真係冇咩人,唔似觀塘咁熱鬧,如果想靜靜地唔同人迫又容易泊車食飯,不妨一試