2007-12-26
同朋友買完單車,踏單車之旅開始之前,就近近地來這裡吃我的午餐及下午茶。因為好肚餓,就要了一碟已經可以令每位女士一日應吸收的卡路里超哂標的炒河,全名是雙肉片炒河,配菠蘿冰。牛肉和豬肉,已經畀乜乜那到完無肉味及口感,當然,肚餓皇帝大,全部給我吃過清光;炒河並不是條條有顏色,即炒得不夠暈;有點芽菜﹑韭王,算係咁。至於菠蘿冰,麻麻地。朋友要了吉列豬扒烏冬,黑糯米糖水。還以為收$24份量得好少,估唔到吉豬超大塊啊,是新鮮炸起,好好味;烏冬裡有蟹柳﹑鳴門卷等,份量都OK啵﹗最令我喜歡的是糖水,又是大大碗的(對下午茶份量來說),暖暖地,不是太甜,吃得我好開胃,總之唔好貪心要杯冰喇,吃糖水潤潤喉好過了~3~*另見有$29蚊鐵板餐,可選兩款主食,又有飯又有甜品,有機會去試試先*