2009-12-25 25 瀏覽
今晚原本想去睇太空館MUMMY, 點知平安夜收早,無得睇,結果plan再去TKO探險。青檸先生話MTR out of order, so I take 98A from Kwun Tong to Hang Hau,點知一take就take jor 30 mins, (它行山路)我地開發前,青檸話有點肚餓,所以我地上完能量先出發。到了魚米家,我地叫左一碗魚腐醬爆鯊魚丸米線,其實之前都食過醬爆鯊魚丸,覺得好好味,今次試埋魚腐,都係好正個湯底又好,唔會太淡。正常的size比tea size大好多,so we share one bowl 都OK 無問題!但等候時間就耐左少少,因為我聽到隔離桌都always ask the waiter to check~不過,同青檸一齊,咩都唔緊要啦,我地可以大家望住大家麻!我check 過所有魚米家都集中在TKO區,其它都唔就腳,so ho hard eat到青檸, MERRY CHRISTMAS! HOPE YOU LIKE THECHRISTMAS PRESENT THIS YEAR! I LOVE YOU!
不過,同青檸一齊,咩都唔緊要啦,我地可以大家望住大家麻!

2009-12-24
慶祝紀念