回想起我無論係未裝修之前嘅午飯、晚飯、淨係裝修之後的午飯,都成日幫襯,而裝修完個幾月就第1次嚟幫襯佢晚飯啦。如果你問我幫襯過佢幾多次,我就答唔到你。因為我好似早係2005年左右已經開始幫襯佢,貪佢食物、環境、服務、衛生各方面質素都唔錯,而且價錢化算。我估計幫襯佢起碼有過百次囉,我唔係誇口呀,我平均每個月都幫襯佢5、6次架。嘩,少數怕長計,唔知佢係我身上賺咗幾多錢呢?入返正題,呢日同D好耐冇見嘅朋友約咗嚟明星食番餐飯。冇令我失望,質素不錯仲幾抵食!味道方面,今次3個人叫咗幾道小菜、鹽焗雞和黃立倉,味道皆唔錯!食物包括1)客味鹽焗雞:質和量我都滿意,味道適中,唔怕太鹹,肉質唔錯! (2)清蒸黃立倉:蒸嘅時間啱啱好,魚肉離骨又唔怕唔滑!(3)沙嗲金菇肥牛煲:有沙嗲調味好惹味,分量算多!(4)鹹魚雞粒豆腐煲:唔錯,熱辣辣又惹味!(5)燒汁野菌牛仔骨:味道幾好,分量應多些!(6)紅燒北菇豆腐:豆腐加埋D蚝汁一齊食好食,豆腐分量多,但北菇頗少!(7)白飯:叫了數碗送餸,分量算係咁!(8)西瓜(贈送):合夏季時令,送西瓜啱哂我!環境方面,呢次裝修佢話用咗2千萬,以豪華酒店式為主題。配埋一D先進設備,

味道方面,今次3個人叫咗幾道小菜、鹽焗雞和黃立倉,味道皆唔錯!食物包括:
(1)客味鹽焗雞:質和量我都滿意,味道適中,唔怕太鹹,肉質唔錯!

(2)清蒸黃立倉:蒸嘅時間啱啱好,魚肉離骨又唔怕唔滑!

(3)沙嗲金菇肥牛煲:有沙嗲調味好惹味,分量算多!

(4)鹹魚雞粒豆腐煲:唔錯,熱辣辣又惹味!

(5)燒汁野菌牛仔骨:味道幾好,分量應多些!

(7)白飯:叫了數碗送餸,分量算係咁!

(8)西瓜(贈送):合夏季時令,送西瓜啱哂我!

環境方面,呢次裝修佢話用咗2千萬,以豪華酒店式為主題。配埋一D先進設備,包括電腦座位分配系統(電腦票、電視屏幕顯示叫號及電腦聲音叫號)、自動感應水龍頭、自動感應梘液機,又有多部電視機等,佢比起好多酒樓算落本架啦。再加埋佢呢個鋪又夠大,整體我就覺得佢簡潔得來又幾靚。可惜有個不足之處,仲係死症,就係身處於舊樓中,柱多橫樑多,地方九曲十三彎,分咗幾個廳,看不通透,少咗某種氣派!其實明星唔係細,但因看唔通透,所以我地有個錯覺!

服務方面,服務都算唔錯,見我地食完隻雞多骨都識換碟,一個服務員送上小菜嚟還講句「請慢用」添。不過我要求高D,如果服務員佢地有多D適當嘅笑容就好啦!

衛生方面,碗碟乾淨,地下就較多垃圾,洗手間地下濕咗D!

抵食方面,各款小菜,尤其客味鹽焗雞都平,唯須收較貴嘅晚芥及花生一碟費用。但係小菜平嘛,一條數!

整體唔錯,以相宜嘅價錢食到飽飽,嚟得過!
食物:客味鹽焗雞(正)
食物:沙嗲金菇肥牛煲(正)
食物:紅燒北菇豆腐(正)
環境:明星海鮮酒家(1)
環境:明星海鮮酒家(2)
環境:明星海鮮酒家(3)
環境:明星海鮮酒家(4)
環境:明星海鮮酒家(5)
2010-07-20
食物:客味鹽焗雞(正)
食物:沙嗲金菇肥牛煲(正)
食物:紅燒北菇豆腐(正)
環境:明星海鮮酒家(1)
環境:明星海鮮酒家(2)
環境:明星海鮮酒家(3)
環境:明星海鮮酒家(4)
環境:明星海鮮酒家(5)