2010-10-09 33 瀏覽
我外家就住係觀塘,平時每逢長輩生日或者過時過節,全家人都會團聚,坐埋一齊食番餐飯慶祝!而我地多數幫襯富臨,因為富臨集團旗下分店嘅食物、環境、服務、衛生各方面質素都唔錯,而且價錢化算,令我對佢有信心!今次適逢外婆生日,咁喜慶嘅日子全家當然要聚一聚啦!最後我地一如既往嚟富臨,幫襯咗一圍酒席,質素唔錯呀!味道方面,今次12個人幫襯富華宴,味道皆唔錯!食物包括1)鴻運乳豬件全體:乳豬皮夠脆,肉就肥咗D!(2)碧綠珊瑚蝦球:各種材料新鮮,仲好入味!(3)玉環瑤柱甫:舊瓜同瑤柱味道唔錯,伴碟嘅菜硬咗D同唔入味!(4)金磚百花球:球形嘅係蝦球,磚形嘅係炸鮮奶!蝦球新鮮,炸鮮奶甜度啱啱好!(5)紅燒蟹肉生翅:魚翅分量算係咁,調味唔錯!(6)蠔皇鮑片玉掌:鮑片唔夠淋,鵝掌就夠淋,調味一樣唔錯!(7)清蒸沙巴虎班:條魚蒸得時間啱啱好,魚肉離骨又夠滑!(8)當紅炸子雞:肉質滑,皮夠脆,簡直係皮脆肉嫩!(9)生炒糯米飯:味道適中,材料足夠!(10)鮮菇炆伊麵: 味道適中,麵就太淋!(11)美點或桃包:我地挑咗桃包!今次蓮蓉味道同樣唔錯,不過染色太紅啦,D色素唔健康!(12)精美甜品:紅豆沙味道夠甜,分量適中!

味道方面,今次12個人幫襯富華宴,味道皆唔錯!食物包括:
(1)鴻運乳豬件全體:乳豬皮夠脆,肉就肥咗D!

(2)碧綠珊瑚蝦球:各種材料新鮮,仲好入味!

(5)紅燒蟹肉生翅:魚翅分量算係咁,調味唔錯!

(6)蠔皇鮑片玉掌:鮑片唔夠淋,鵝掌就夠淋,調味一樣唔錯!

(7)清蒸沙巴虎班:條魚蒸得時間啱啱好,魚肉離骨又夠滑!

(8)當紅炸子雞:肉質滑,皮夠脆,簡直係皮脆肉嫩!

(9)生炒糯米飯:味道適中,材料足夠!

(10)鮮菇炆伊麵: 味道適中,麵就太淋!

(12)精美甜品:紅豆沙味道夠甜,分量適中!

(13)合時鮮果:西瓜同菠蘿夠甜,好消暑呀!

環境方面,呢間富臨嘅地方太殘舊啦!佢嘅裝修一D都唔豪華或者高雅!佢亦冇其他酒樓咁先進,冇引入電腦座位分配系統(電腦票、電視屏幕顯示叫號及電腦聲音叫號)、自動感應梘液機等先進設備,電視機畫質都差過人!呢個舖都算幾大,可惜有個不足之處,仲係死症,就係身處於舊樓中,柱多、橫樑多兼樓底矮,少咗某種氣派!

服務方面,不過不失啦,做野算勤快醒目!如果各個服務員有多D適當嘅笑容就好啦!

衛生方面,碗碟超級污糟邋遢,地方算企理,洗手間都整潔!

抵食方面,$3288包13款菜式、嘉士伯啤酒4罐、汽水8罐、德利文加紅酒1支、雀片、卡拉OK、12位茶芥及加一服務費,算係咁啦!

整體來講,呢個富華宴算抵食!至於食物、環境、服務、衛生各方面質素都唔錯,幫襯得過啦!
環境:富臨漁港(1)
環境:富臨漁港(2)
環境:富臨漁港(3)
環境:富臨漁港(4)
2010-09-11
慶祝紀念
生日
環境:富臨漁港(1)
環境:富臨漁港(2)
環境:富臨漁港(3)
環境:富臨漁港(4)