2015-07-07 876 瀏覽
朋友又過開黎尖沙咀開工, 話想食日本野.. 最後o係列舉出既一埋店後, 選擇左新開既一蘭分店。之前食銅鑼灣分店既一蘭時都要起碼排10pair 人左右先拎到牌落order. 今次等左唔駛5mins 就可以落order 啦!!! 一直都以為同銅鑼灣一樣, 但原來呢度係有屋台! 同一班朋友一齊食就更開心啦 (唔駛隔住塊板傾計).屋台有"屋台限定"既menu items.. 但由於朋友唔飲酒既, 所以只試左其中一個。麵: 湯-普通濃度, 油膩-濃厚, 1份香蒜, 白蔥, 叉燒, 1/2倍秘製醬汁, 超軟麵首先上菜既係屋台限定"釜醬汁豚肉燒" Premium sliced pork -kamadare style-:如果會黎既朋友, 絕~~對唔可以錯過! 自己本身都唔怕食油/肥既野食, 但如何怕既話, 可以伕夾埋放o係上面既蔥一口食!~ 有入口即溶既感覺。下次食, 一定要order 埋sake/beer,配合一齊食+飲! 拉麵~湯-普通濃度, 油膩-濃厚, 1份香蒜, 白蔥, 叉燒, 1/2倍秘製醬汁, 超軟麵記得第一次食時, 唔知點解食到個湯有魚味 (其實都係因為自己唔鐘意je).. 所以有段

首先上菜既係屋台限定
釜醬汁豚肉燒

如果會黎既朋友, 絕~~對唔可以錯過!
拉麵
拉麵~
記得第一次食時, 唔知點解食到個湯有魚味 (其實都係因為自己唔鐘意je).. 所以有段時間都無去。
但今日食完, 又ok wo.. 下次決定要加大個秘製醬汁同湯既濃度先~
(都想加香蒜同蔥, 但感覺好唔抵食 ><)

題外話/補充資料: 下次再試既應該會黎尖沙咀呢間lu.. 感覺開心d~ (唔駛同朋友一齊都係面壁:p)
2015-07-02
5 分鐘 (堂食)
釜醬汁豚肉燒