2019-01-02
自從2年前食過之後,Espuma一直都係我會encore 既餐廳,特別係個鹹豬手做得好出色,所以黎到2018年尾決定食多次,為呢一年黎個完美既總結由於唔太肚餓既關係,所以今次只係叫左3個前菜同1個main course。黑白芝麻吞拿魚卷同藍青口保持一貫水準,好食❤️❤️平時出街食飯好少叫青口食,因為成日中伏,但呢間既青口我覺得真係好味,伴碟既蒜蓉多士亦非常鬆脆可口,一下子已經俾我食曬😁😁而另外個香煎帶子我就覺得普通左少少,煎得唔夠香之餘芒果有d酸,扣分主菜今次叫左個紅酒燉牛頰肉試下,味道一般,唔夠豬手咁吸引,下次喉嚨好返d既話都係叫返豬手😔😔不過最重要既甜品就挽回返唔少分數,本身淨係叫左個抹茶麻糬窩夫,味道幾好,不過個人認為彩虹麻糬比較好味🤩🤩點知見到隔離枱叫左個厚鬆餅好似好正,所以決定貪心地叫埋黎試🤣🤣上枱好香,聞到已經流口水,食落真係好得,入口鬆化,好香蛋同芝士味,我自己好喜歡,不過同行既朋友就覺得蛋味太濃有點漏。整體黎講,呢個價錢能夠食一餐好味又飽既西餐,性價比絕對高,唯一可惜係同隔離枱比較貼,傾計唔係咁方便