2018-06-05 1194 瀏覽
話說木嘴自從畢業旅行去過西班牙之後,就對西班牙菜零舍鍾情。這次朋友生日飯局去依度食即刻好期待。一行到餐廳門口,見到藍色瓷磚即刻旅行的回憶返哂來。侍應都好熱情,第一round即刻叫左ham, mixed tomatoes ,燒春雞同海鮮飯。Ham油脂豐富,叫了36個月熟成的~令人驚喜係mixed tomatoes,唔同種類的超甜蕃茄十分開胃。春雞脾肉十分嫩海鮮飯蝦肉彈牙,幾足料。不過留意返西班牙菜以Tapas見稱,所以依度樣樣菜都係細細碟(包括個飯)岩三五知己配酒食,但一大班人就應該分唔到幾舊喇。之後見咁盡興,又叫左一jar 白酒Sangria, 通常都係紅酒配以生果,但估唔到配白酒都咁好飲!戰鬥力強勁的關係又叫了八爪魚配薯仔(少少辣)同Ham的黑松露多士 上甜品焦糖布丁時幫我地點蠟燭慶祝生日之餘,仲送香檳添,好有驚喜。到最後掛住傾計就無咩點影相喇,真係一個幾岩小聚的餐廳!

一行到餐廳門口,見到藍色瓷磚即刻旅行的回憶返哂來。

Ham油脂豐富,叫了36個月熟成的~

春雞脾肉十分嫩

海鮮飯蝦肉彈牙,幾足料。

到最後掛住傾計就無咩點影相喇,真係一個幾岩小聚的餐廳!