2018-07-13 248 瀏覽
星期五晚除左同朋友相聚, 亦可以同媽咪好好享受美食~黎到DALLOYAU, 坐得舒適, 心情放鬆, 當然可以慢慢嘆!點餐後waiter 幫我地極速送上溫暖的麵包, 媽咪大讚好食怕order set 食唔晒, 於是選擇 a la carte, 但湯同沙律就好似魚與熊掌, 兩樣都想試, 於是就湯同Salad 都 order 各一.店員好貼心咁幫我地用separate bowl 上, 而cheese toast 都係另上, 貼心服務大大加分!!味道當然一流, 濃郁嘅洋蔥香味, 甜甜的喺口腔內擴散, 加上勁愛cheese, 滿足.之後係帶子沙律, 沙律菜同帶子都好新鮮, 加上dressing 好 refreshing, 啱晒夏天媽咪話想試下lobster roll, 當然好啦~原來仲跟薯條.lobster roll 份量算係好足, 明顯食到龍蝦肉, 配埋蔬菜, 正.不得不讚薯條, 外脆內軟, 調味剛好, 就算食到尾都仲脆, 仲要一D都唔油, 驚喜之作.另外亦order 了slow cook 嘅牛面脥.slow cook 果然唔同D, 好腍滑, 食落又唔會無晒牛味.仲有薯蓉超細滑, 我懷疑DAL
星期五晚除左同朋友相聚, 亦可以同媽咪好好享受美食~

另外亦order 了slow cook 嘅牛面脥.
仲有薯蓉超細滑, 我懷疑DALLOYAU係薯仔專家, 哈哈.

最後, 其實仲order 左一人一件cake, 但心急得濟, 食左無影到相lu~
一如以往嘅美味, 為成餐飯畫上完美嘅句號.
2018-07-06