2018-11-01
有幾個屋企人都係11月生日,連埋我自己都係11月生日,所以就約定今日一齊出嚟慶祝生日,之前食過呢間烤雞嘅將軍澳分店覺得好好食,所以今日再嚟食多一次,又book枱到咗今日都有兩個禮拜,其實心情都係非常咁期待呢度嘅環境好好,八點半嚟食晚餐都唔算太多人,不過都好彩訂咗枱,我哋七個人你食飯,如果唔訂枱都唔知等幾耐上次黎食嘅時候我記得有個好印象深刻嘅飲品,上次就叫咗個西柚韓式米酒,所以今次未到嘅時候都已經諗定要飲呢一個米酒由於今日都算多人一齊食飯嘅關係,我哋除咗叫咗西柚韓式米酒之外,仲叫咗香桃韓式米酒,其實兩款米酒嘅酒味唔算好濃,反而果味重啲,香桃味就比較甜少少,但係攞嚟送烤雞絕對係一流嘅配搭上次就食咗個鐵板芝士甜辣脆雞,今日我哋另外再叫多一個三重芝士烤雞,鐵板芝士甜辣吹雞甜甜辣辣咁好嘢未,而佢最神奇嘅地方就係,唔知點解啲皮會好趣,外皮沾上左醬汁,再包住裏面嘅肉汁而三重芝士吼雞就係另一種味道,三重芝士吼雞就係有骨嘅烤雞嚟嘅,雖然唔甜辣脆雞嘅感覺咁爽,不過都好好味,好厚好厚嘅芝士粉總結其實佢呢度啲食物都煮得好好食,尤其係佢嘅雞,其實價錢唔算太貴,而食物嘅質素都好好,是諗下你只係比KFC嘅價錢,但係
西柚韓式米酒
香桃韓式米酒
鐵板軟芝士甜辣脆雞
三重芝士烤雞
三重芝士烤雞
總結其實佢呢度啲食物都煮得好好食,尤其係佢嘅雞,其實價錢唔算太貴,而食物嘅質素都好好,是諗下你只係比KFC嘅價錢,但係食緊嘅係韓式嘅烤雞,你話幾抵呢
韓式雞蛋捲
鐵板芝士韓式烤肉炒飯配醬燒豬肋骨