2018-12-29 94 瀏覽
最近利行開禮頓道見到有間十字奶都開左間冰室,梗係去試下啦~位於保良局個條街附近,唔算吊腳。冰室既裝潢都跟足番傳統冰室設計,磚牆既外牆,紙皮石既地板不禁令我回想番以前係黃竹坑村既兒時歲月!坐底後我已經心中有數,知道叫咩野~當然都有新菜式嘗試!蝦多士 蝦多士好多地方都炸到好油,一係好硬~呢次個蝦多士就餡料好足,炸出黎唔多油,都唔太辣口,顏色金黃,唔錯既!食落口好滿足!瑞士全雞翼 雞翼肉嫩但唔油膩,瑞士汁都幾濃烈,甜而不膩,肉質唔痴牙,雖則係冰室,但係今日個雞翼的確做到酒家級數XO醬炒腸粉 XO醬味道濃厚,辣味帶少許。不過腸粉中有蛋絲中和辛辣味道~唔算油膩。腸粉都幾滑溜,唔會實的的咁,整理都唔錯~木瓜奶昔 奶味重絕對係是理想當然,因為十字牌在本地鮮奶品牌中算係知名,所以質素當然有番咁上下~整理係服務上,食物上都各有千秋,有創新菜式,希望我下次再去既時候有更多既嘗試!

坐底後我已經心中有數,知道叫咩野~當然都有新菜式嘗試!
蝦多士

瑞士全雞翼