2019-04-28
之前喺韓國試過嘅呢個元祖奶奶雞,其實我都唔係好知究竟係乜黎。不過對個味道念念不忘,然後發現其實近近地,旺角都有,當然黎試吓啦。值得一讚嘅係佢鋪頭嘅裝修好有心思去佈置,係走呢一個工業風嘅風格,而且其實佢地方夠大,有兩層。我哋就上咗去第二層,不過唔好覺得去咗上一層就叫天不應,叫地不聞。因為佢每一個區域都會放一個侍應喺度,時時刻刻留意你有冇咩需要,當你舉手就衝過嚟幫你,非常之細心。個廁所都好乾淨😈😈😈😈嘢飲就十萬個推介芒果沙冰!😻😻😻😻首先佢唔會有好甜嘅芒果糖漿味,我好怕佢太甜,但係呢個冇。其實佢係仲有乳酸,加上沙冰,所以一路飲會慢慢一路融,咁就會有芒果乳酸沙冰嘅效果啦,我覺得呢一個用嚟配炸雞好夾,推!👻至於招牌主打元祖奶奶雞,我只係叫咗半隻,其實我覺得半隻份量已經足夠。原因係我覺得呢一個嘢食,有啲單調。只有雞,醬汁,粉絲同埋蘿蔔。所以可以叫半隻試佢個味道,其他叫其他小食已經好足夠。❗️我唔係話呢一個唔好食,當然係必食,只係試過就足夠😗
嘢飲就十萬個推介芒果沙冰!😻😻😻😻
首先佢唔會有好甜嘅芒果糖漿味,我好怕佢太甜,但係呢個冇。