2019-05-15
之前睇食評已經見好多人介紹話抵食之餘又唔貴嘅台灣小菜餐廳,於是上星期就同老婆去試下。地點好就腳,地鐵站c出口一出就係,成棟樓都係各式食店。一上到去已經見到坐滿晒人,去到要等位,都等左一段時間先入到去。坐低睇memu都好多款式,我地兩個人食,都睇到眼花撩亂叫左兩個小食先,花枝蝦排好好,夠熱又多汁。反而豆腐有d失色,如果係普通炸豆腐係唔錯重好夠熱,但唔係好食得出鹽酥味。之後再食個乾扁豆由於台式未夠辣,我地另外再叫待應比辣醬我地,就好食好多(不過非正常食法,始終係台式店唔係四川,總體都好食)之後一個炒米粉,炒米粉幾好食,有少少辣好野味,而且份量不少,雖然材料係普通材料但都好好味最後一個花雕雞,雞件絕對唔少,無呃秤,但真係唔係好食得出花雕味,但如果話係三杯雞就完全合格不過都唔錯嘅。最後叫左兩杯奶茶,埋單$357。總結係,炒野,煎煮野都值得推薦,全部夠熱都入味,雖然都菜味有d唔同,但都好食,反而飲品有d失色。
坐低睇memu都好多款式,我地兩個人食,都睇到眼花撩亂
最後叫左兩杯奶茶,埋單$357。