2019-05-20 71 瀏覽
早前食太多重慶麻辣、川菜、 今次就下 老公唔食辣。 試試台式野。 古早味佢開個陣都聽聞過幾好, 有朋友話佢個裝修以為是中高價野, 開頭我都唔敢去食。 但早前話中高價個果朋友叫我要試下, 因為有驚喜, 價錢也唔貴。所以終於到我地一入門口成排酒就真係以為食貴價野既,。 但真實見餐牌又唔係喎, 大多都係大眾化價錢,有啲仲平過茶x添,重點古早味食咸品、主攻台式主菜。 在香港台式餐廳又真係多甜品,不然咸品就跳上 高價位了。 炸蝦餅,炸都好香口 個心也好軟。 呢個新竹炒米粉好大碟好夠熱,味道也岩岩! 值得推我地叫左兩杯台飲, 黑糖珍珠,同杯牙奶茶~ 小甜之選, 飲品會令餐飯來得完美點。 呢個鍋唔記得叫咩名, 但真心好好食, 雞好入味, 放心係招牌黎既, 你想叫 餐牌好好 有圖有字, 一眼就認到佢乾扁四季豆,係老公賞賜我既辣盤, 正既! 夠乾夠扁夠熱! 讚
一入門口成排酒就真係以為食貴價野既,。
炸蝦餅,炸都好香口 個心也好軟。
呢個新竹炒米粉好大碟好夠熱,味道也岩岩! 值得推
2019-05-09
10 分鐘 (堂食)