2019-07-31 242 瀏覽
相約我的她今日食午飯,由於她在觀塘區工作,近近地遷就下佢,去左觀塘工業中心嘅小伊甸食台灣野。第一次黎小伊甸,地方都算幾易搵喎👍餐廳裡面地方唔算大,但座椅都幾闊落😌我地叫左1個雞排皇牌特餐配波覇奶茶(加大)$72、1個豬排皇牌特餐配冬瓜仙草(加大)$69。收銀小姐幾好人,我地本來想點加大(加$5),佢同我地講話個餐飲本身已加左大☺️全部點左半糖、少冰。珍珠奶茶稍為淡左少少,而且珍珠漿埋左一堆堆,但都可以接受的。但冬瓜仙草又甜左少少😅雞排同豬排都係鹽酥,豬排唔會太油膩,亦夠鬆化,肉燥飯不鹹,屬健康類型。雞排亦是好味。最好味嘅係椒鹽花枝丸,炸到熱辣辣,陣陣椒鹽味加上彈牙嘅花枝丸真係好好味🤤整體都不過不失嘅,但觀塘區午餐黎講價錢就唔平。如果飲品質素都可以提升就更好🙂

2019-07-08
$70.5 (午餐)