2019-07-18 119 瀏覽
今晚獨行俠出沒銅鑼灣, 正想去 V-POINT 那家 Gym 參觀一下,  行經登龍街, 街口見 THE POINT  這家西餐廳.  肚子餓了,加上很想食意大利菜便入去生下.特色飲品嘅Menu有多款含酒精同埋不含酒精嘅飲品選擇。我點咗呢杯飲品,賣相好靚,芒果非常清甜,芒果味濃,不過略嫌偏甜。餐牌上食物供應種類繁多,頭盤點了龍蝦蟹肉芝士湯, 香濃嘅芝士香味,夠creamy ,夠足料,開胃! 紅酒燴羊膝車厘茄,翡翠玉瓜,煎茄子,又紅又綠,組全賣相不錯。羊膝啖啖肉,肉質細嫩.羊肉有獨特羊香味,但不覺得有羶味,忌廉泡芙配朱古力醬甜品甜度適中,     這甜點以杯子盛載食品,   配上慕絲蛋糕, 食落軟棉棉, 泡芙鬆軟,不會太甜,味道匹配,很爽脆。適合我口味輕輕鬆鬆便渡過一個愉快晚上.

紅酒燴羊膝

忌廉泡芙配朱古力醬

輕輕鬆鬆便渡過一個愉快晚上.