2019-09-16 3240 瀏覽
補祝2位7月之星生日快樂,便選擇了將軍澳養心殿打個火鍋, 慢慢食又可以吹吹水💦💦時間又唔急趕,最好就嚟打個火鍋啦🔥🔥選湯料梗係畀女主角揀啦!有六款湯料之多,就選了美人鍋,美一美喎!😂湯鍋好足料㗎!有一隻竹絲烏雞金華火腿和紅棗南棗桃膠圓肉杞子淮山,仲有一啲好似藥材黨參北芪配料!最欣賞佢個湯,我哋飲咗一碗湯先至開始打呢?😋😋😋驚喜發現在Facebook like一like養心殿👍還送一杯飲品㖭😍👍✨正呀!揀咗好多美食呀!首先來個頭盤先,招牌滷味拼盤同鹽酥蚵仔,滷味之前我食過廚師冇失手勢,依然炆得好腍,特別牛展呀!朋友叫了鹽酥蚵仔,粒粒蚵仔都好肥美而且酥炸得好鬆脆,入口仲有種熱辣辣嘅感覺,好有蠔味呀! 大家都讚口不絕,👍👍終於到邊爐時間,首選極上雪花肥牛,一捲捲雪花肥牛在眼前真係要即刻食佢落肚,輕輕淥一淥不用點醬料,再放入口成個味蕾即溶化。當然唔少得必叫自家製拼盤餃子,拼盤丸子粒粒爽口彈牙,蟹棒鮮味和脆響鈴啦。還點了一個豬天梯是(每日限量)㗎!之前未食過,所以覺得佢幾特別,外形好似啲戒咗花嘅墨魚白雪雪一樣 ,原來係爽嘅!豬竟然有呢個部分,爽口都幾特別㗎!😂😋食完仲有雪糕甜品送,一個個球獨立包

食完仲有雪糕甜品送,一個個球獨立包裝有幾種味道,真係完滿喇。👍👍😍😍

2019-07-09
  • 手工丸類拼盤