2020-01-05
成日見朋友食 然後post佢啲可愛包所以一直bookmark咗想試今日終於俾我試到啦環境唔錯 燈線充足 佈置幾得意 一路播住啲歐美hit歌😂唔啱feel 不過好聽可能因為3:00去食 無咩人叫咗啲例牌菜 小食拼盤+點心+一碟菜小食拼盤(A選2+B選1)1️⃣雞絲粉皮好多人推介 加上我好想食所以揀佢黎到 整係見到上面好為青瓜 紅蘿蔔絲 但係勁少雞絲😟有啲失望好左 佢粉皮好食 滑身彈牙 花生醬亦好有味 唔會好淡好水咁👍🏻成碟做前菜幾開胃不過如果多啲雞絲就5星了2️⃣皮蛋豆腐 ($45)見網上照 以為好大 點知上菜笑咗 完全係迷你版不過幾精緻軟豆腐已經夠易爛 仲要片到咁薄片再放上碟 唔知點做到面層鋪滿皮蛋粒周邊落咗芝麻醬味道一般 較為清淡 芝麻醬少少酸 豆腐滑 不過唔係好香3️⃣三杯酒雞 ($69)一卷雞肉切薄片 完全無骨無肥膏 面層有皮肉質唔錯 好淋又滑不過我嚴佢唔夠酒香味4️⃣睇住流奶($49)一定要叫的熱喇喇 啱啱蒸好整個口俾佢 打卡一’流’入面仲好流心 又暖粒粒 唔太甜 香蛋黃味 亦唔沙 幾好味不塊為主打菜😍5️⃣有色蝦餃 勁夢幻嘅顏色😍影相出黎好靚味道都好味 皮厚度適中 入面蝦夠大隻 亦新鮮 咬落少脆
所以一直bookmark咗想試
今日終於俾我試到啦
可能因為3:00去食 無咩人
叫咗啲例牌菜 小食拼盤+點心+一碟菜
小食拼盤(A選2+B選1)
1️⃣雞絲粉皮
好多人推介 加上我好想食所以揀佢
成碟做前菜幾開胃
不過如果多啲雞絲就5星了
2️⃣皮蛋豆腐 ($45)
見網上照 以為好大 點知上菜笑咗 完全係迷你版
不過幾精緻
軟豆腐已經夠易爛 仲要片到咁薄片再放上碟 唔知點做到
面層鋪滿皮蛋粒
周邊落咗芝麻醬
味道一般 較為清淡 芝麻醬少少酸 豆腐滑 不過唔係好香
3️⃣三杯酒雞 ($69)
一卷雞肉切薄片 完全無骨無肥膏 面層有皮
肉質唔錯 好淋又滑
不過我嚴佢唔夠酒香味
4️⃣睇住流奶($49)
一定要叫的
熱喇喇 啱啱蒸好
整個口俾佢 打卡一’流’
入面仲好流心 又暖粒粒 唔太甜 香蛋黃味 亦唔沙 幾好味
不塊為主打菜😍
5️⃣有色蝦餃
勁夢幻嘅顏色😍
影相出黎好靚
味道都好味 皮厚度適中 入面蝦夠大隻 亦新鮮 咬落少脆 唔老 同時唔鹹
其實佢好少 得一條 卷起成一圈
但係唔好食 叉燒唔夠瘦 多數肥膏 所以有啲硬...
7️⃣花腿娃娃 ($79)
其實係上湯娃娃菜
份量都okay 嘅
佢啲點心真係好精緻 好靚 好考功夫
影相打卡一流
坐又坐得舒服
服務都唔錯 其中一個男員工特別好服務 其他女嘅就一般啦 冇笑容 不過都肯做野嘅
不過樣靚嘅代價係份量細😟
叫7碟 全部細細碟 就~$450但係唔算飽肚