2020-03-23 113 瀏覽
我係葵興開工作室都有半年時間, 試左附近幾間餐廳, 最近當然係對面KCC商場啦~KCC 商場連接葵興站, 仲係我工作室隔離嗰座樓,落雨都唔洗帶傘。 勁方便。 今個月見王牌冰室有得派口罩同漂白水, 係疫景下甘有良心, 當然要支持下。 臨走取左支免費漂白水, 呢排有錢都無貨, 良心店有得派, 支持下仲有要齊心抗疫。 我返去就即刻用黎清潔工作室。 好有用。與友人試食下午茶, 在大圍食開王牌冰室, 通常食午餐, 有一定水準。 今日友人指定黎食公司三文治, 意料之外, 超大份豐富餡料。 但公司三文治係下午茶留意要等到下午2:30開始。我就食呢個流心芝士西多士, 邪惡推介。 切開就見到中間夾層流心芝士, 仲有拉芝。 好邪惡。我們同埋羊小朋友黎, 她最愛薯條及凍檸茶。最後朋友再叫多個公仔麵, 滑蛋叉燒。除下午茶外, 仲有小點餐, 下次可以試下。餐牌#KCC葵興食好餐 #葵興好食遊 #葵興美食 #王牌冰室 #葵興茶餐 #免費漂白水派齊心抗疫

今日友人指定黎食公司三文治, 意料之外, 超大份豐富餡料。
但公司三文治係下午茶留意要等到下午2:30開始。
公司三文治爆滿大大件

公司三文治

我就食呢個流心芝士西多士
, 邪惡推介。
流心芝士西多士

切開就見到中間夾層流心芝士, 仲有拉芝。 好邪惡。

流心芝士西多士拉芝

我們同埋羊小朋友黎, 她最愛薯條及凍檸茶。
瑞士汁雞翼配薯條

最後朋友再叫多個公仔麵, 滑蛋叉燒。
滑蛋叉燒公仔麵

除下午茶外, 仲有小點餐, 下次可以試下。

餐牌

2020-03-02