2020-05-17
位於何文田梭亞道的Are U Labeler其實同旺角火車站都幾近,出閘10分鐘就到。門外店內都有好多打卡位,之前就係見到有friend影咗啲文青相而留意到呢間餐廳。店內環境裝修都有心思,有點工業味但細緻位又有文青味。食品方面屬中上水準,雖然食品選擇唔算多,都係做all day breakfast同risotto為主,但我哋叫嘅三碟食品都好食。唔想食嘢都有好多種類嘅咖啡、手工嚟可以選擇,同朋友傾吓計hea吓係一個好地方。價錢中等,不過每碟份量都唔少,所以性價比都唔錯。黑松露煙三文魚斑尼迪牛油果鬆餅($118)Benedict蛋整得剛剛好,唔會過熟,輕輕咬開蛋汁流出嚟,好香濃的蛋味;蛋下面係煙三文魚,再下面係薄薄一層的牛油果蓉。香濃蛋味配上牛油果的creamy味道相當夾,仲有蛋面舖上黑松露,好好味!煙三文魚的少少鹹味亦令到整個dish味道變得豐富,唔會單一creamy咁單調,推介👍🏻碟上仲有沙律菜同埋薯條,份量都算多。蟹肉雜菌意大利飯 ($88)意大利飯粒粒分明唔會太過淋,又唔會過份硬,口感幾好。忌廉汁唔會太膩,配上芝士好香口。蟹肉比較碎散唔算好多,但整體味道都唔錯。凱撒沙律($58)
黑松露煙三文魚斑尼迪牛油果鬆餅($118)
黑松露煙三文魚牛油果班尼迪鬆餅
碟上仲有沙律菜同埋薯條,份量都算多。
蟹肉雜菌意大利飯 ($88)
蟹肉雜菌意大利飯
凱撒沙律($58) 加配煙三文魚($14)
凱撒沙律配煙三文魚
煙三文魚擺到好似玫瑰花咁好靚,配上清新的凱撒沙律,健康之選👍🏻份量算多,性價比高