2020-06-21 866 瀏覽
從Openrice 訂枱有半價優惠, 當日早上八時多就來電確認, 因為是+852 境外來電, 沒有接聽, 網上查閱才知是Frites, 到十一點再收到來電, 担心是詐騙電話, 接通後, 電話錄音要你確認, 唉, 沒有其他更好確認方法嗎? 餐廳樓下有停車場, 非常方便. 雖然早廿分鐘到, 不用等便可以入座. 大部份員工是外藉人士, 用英語比較方便. 點了半kg青口,有六款口味,選了laksa, 是澳洲青口, 不是比利時那小小的, 我喜歡後者. Laksa 蓋過青口鮮味, 反而用laksa沾garlic bread 更合拍. 下次會選白酒味.side dish 的sweet potato fries比french fries 更好味更邪惡!Lobster Risotto : 完隻龍蝦, 蝦頭充滿橙色的膏, 放係garlic bread上作蝦多士食. 米是半熟的,正宗煮法,但我還是喜歡全熟的.Flemish Beef Stew, 算是比利時菜,牛肉好軟嫩, 加埋smash potato,好飽Schnitz-Enegger : 叫了double, Schnitz 好味,伴碟coleslaw好似

Mussel in Laksa

Schnitz-Enegger : 叫了double, Schnitz 好味,伴碟coleslaw好似加咗cumin, 好豐富.(照片係食咗大半才拍的,唔好意思!)

總括食物有水準, 半價超值, 座位比較窄, 令人想到坐經濟艙, 哈, 太耐冇搭飛機吧!

2020-06-21
慶祝紀念