2020-06-28
由於有朋友住喺附近,今日我約埋其他兩位朋友一齊同佢食午餐,以下係我哋食過好味值得推介的食物及飲品:👇1. 凍奶茶少甜 - 媲美金華冰室,甜度剛好2.四川麻辣牛肉炒飯 - 除咗味道好之外係做到好嘅炒飯嘅水準,即係粒粒分明,不會太乾亦不會太濕。最重要係夠獨特,市面未有這個同類型的產品。3. 避風塘艇家炒麵 - 除咗豉油多咗少少鹹咗啲啲之外,好味得來最重要係市面沒有同類型的產品,喜歡食的話只可以到這裏吃。4. 咖喱薯仔魚柳飯 - 個咖喱汁都可以話係秘製配方,還有吉列魚柳炸得好靚,夠大件同埋有魚味。5. 百香果檸檬蜜 - 幾好由於我哋四個人叫了六個菜式及五杯嘢飲,張枱擺唔晒發生意外打瀉一杯奶茶,淋到其中一個人的下半身,不過服務員很專業立刻帶來一個小心地滑的牌,帶了紙巾給他抹身,還有立即拖地,時間再發生事故的兩分半鐘之後,非常之快!我哋四個人叫咗六個菜式及五杯飲品,每位平均消費只是90幾蚊,絕對超值!
1. 凍奶茶少甜 - 媲美金華冰室,甜度剛好
5. 百香果檸檬蜜 - 幾好