2020-10-20 55 瀏覽
自從疫情開始都少左好多岀去食飯嘅機會 可以食串燒嘅機會更加係少之又少 而食到好食串燒店嘅機會更加係絕無僅有 今日咁岩比我遇到間新開質素又好嘅串燒一於分享比大家黎到咁好環境又有戶外餐枱嘅地方無理由唔叫杯啤酒配合一下因為佢地係即燒所以都要等一陣,不過嘩咁快就上菜啦,呢到分別有豬肉、牛肉、牛舌、雞肉、雞腎同雞軟骨一睇賣相都唔錯豬肉唔會話韌而且肥瘦均勻食落唔會話因為燒而太乾身牛肉嘅香茅味好勁 未食就已經香噴噴 咬落一啲都唔老雞肉一個字滑 食落仲滿滿嘅肉汁牛舌係我當中最推嘅因為佢真係可以代表外脆內軟令我食完即刻再加叫雞腎除左爽我都唔知點形容 都係我第二輪加點嘅目標茄子作為串燒店嘅靈魂點可以少左佢 佢地嘅蒜蓉一啲都唔同你慳 每啖都係滿滿嘅蒜香 配啤酒真係無得頂佢地嘅海鮮都有好多種類 不過已經食到開始飽飽地就淨係叫左條蟶子黎食 爽得黎之餘仲要夠哂大隻最後我地叫左個炒烏東黎食飽少少 點都要有啲飯麵落肚先得嘅佢地嘅辣度岩岩好 惹味之餘唔會太辣最後嘅最後我地仲叫左一碗雞軟骨黎配埋杯酒~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~佢地嘅串燒店真係可以作為市區消夜好去處 下次再去

黎到咁好環境又有戶外餐枱嘅地方無理由唔叫杯啤酒配合一下

一睇賣相都唔錯