2020-11-06 1317 瀏覽
今日同朋友行花墟,去行之前我地搵到間好正既素餐廳~呢間舖頭平時經過既時間以為只係賣涼茶,唔知係有熱食提供.入到去已經覺得好舒服.裝潢好簡潔配上一啲好柔和既音樂 所以感覺係好好一邊係賣涼茶,湯水一邊係賣一啲沖水飲既產品. 好多選擇呢間餐廳仲有一個位係户外通往廁所.呢個位都好唔似繁忙既花墟而且你見到個竹樹上有鳥巢介紹返今日食咩先,其實熱食唔係話好多選擇, 只係有一款粥. 一款麵. 湯餃子/煎餃子同埋熱湯, 糖水呢個香菇煨麵真係好好食,我估唔到咁好食.因為我開初以為唔係期望好高,畢竟呢間野主打都係賣湯水涼茶但呢個麵真係好有驚喜!!! 我一定一定會再食呢個印度椰子湯出奇地甜又有陣陣既椰子香!好好飲 平時素湯可能都比較淡亦唔會有好似非素湯用肉煲既甜香, 但佢都做到呢個效果,證明用足料!!!呢款煎新豬肉素餃子 十分似我以前去食日本拉麵再追加餃子個隻皮薄得黎有咬口,而且裡面既餡好好食. 好香呢個素粥相對個麵係遜色啲但都好好食可能因為已經食左好多濃味野最後先食佢. 總括黎講呢間餐廳我絕對會再幫襯.

今日同朋友行花墟,去行之前我地搵到間好正既素餐廳~
呢間舖頭平時經過既時間以為只係賣涼茶,唔知係有熱食提供.

一邊係賣涼茶,湯水

一邊係賣一啲沖水飲既產品. 好多選擇

呢間餐廳仲有一個位係户外通往廁所.呢個位都好唔似繁忙既花墟

而且你見到個竹樹上有鳥巢

呢個香菇煨麵真係好好食,我估唔到咁好食.
因為我開初以為唔係期望好高,畢竟呢間野主打都係賣湯水涼茶
但呢個麵真係好有驚喜!!! 我一定一定會再食

呢個印度椰子湯出奇地甜又有陣陣既椰子香!

薄得黎有咬口,而且裡面既餡好好食. 好香

呢個素粥相對個麵係遜色啲但都好好食
可能因為已經食左好多濃味野最後先食佢.

總括黎講呢間餐廳我絕對會再幫襯.