2021-02-15 70 瀏覽
科學園必試便堂販賣機科學園成為全港第一個地方試行便堂自動販賣機,成個過程全自動冇人手操作,方便哂趕時間又唔想排隊嘅你。留意到原來一至五係有唔同嘅菜單,所以大家就算日日食都唔需要擔心食嘅嘢係一樣。今次叫咗鰻魚牛肉飯,飲品方面凍飲同熱飲都有得揀,而今次我就揀咗熱嘅罐裝粟米湯。先講吓成個便當,一打開已經好有驚喜,因為佢唔單只係有主菜,連前菜都放埋喺個便當入面。睇得出好細心嘅位置係為咗避免前菜同埋主菜撈埋一齊,所以每一份嘅前菜都係有紙裝住。前菜特別想講一講佢嘅甜蛋,識落唔單止好香蛋味而且好嫩!主菜方面鰻魚真係值得一讚,唔單止冇腥味,食落冇碎骨,而且燒汁亦都配合得恰到好處。至於牛肉方面雖然唔算係非常嫩既牛,不過肥瘦適中,好啱用嚟送飯!講到佢既飯,都係選用日本嘅珍珠米食落好有口感。如果大家趕時間又想感受下新科技,十分推薦大家黎試下!科學園成為全港第一個地方試行便堂自動販賣機,成個過程全自動冇人手操作,方便哂趕時間又唔想排隊嘅你。留意到原來一至五係有唔同嘅菜單,所以大家就算日日食都唔需要擔心食嘅嘢係一樣。今次叫咗鰻魚牛肉飯,飲品方面凍飲同熱飲都有得揀,而今次我就揀咗熱嘅罐裝粟米湯。先講吓成個便當,一
科學園必試便堂販賣機

如果大家趕時間又想感受下新科技,十分推薦大家黎試下!

如果大家趕時間又想感受下新科技,十分推薦大家黎試下!