2021-07-10 977 瀏覽
- Ben 哥米線係男朋友日日夜夜極力推薦後, 終於都山長水又遠咁特登去拜訪一下!呢間米線位置 距離地鐵站好偏遠, 真係係附近番工既人去食會方便D.呢到係自己寫紙落單, 佢提供既選擇都好多, 由基本揀湯底, 配料, 要走既野去到連三分一既米線, 米線種類都有得揀. 方便各有唔同訴求既客人!(咁就可以唔洗浪費食物, 值得一讚!)/黑糖薑母雞翼平時黑糖薑母都係應用係甜點多, 但放做鹹點上都真係第一次同出乎意料地好味. 而家外皮都煎得脆卜卜, 都幾入味/ 時令藥膳麻辣湯底五穀米線 (少辣)+墨魚咀+魚皮餃米線薯粉都食得多, 但係藥膳麻辣湯底都係第一次食, 幾香藥材味同多杞子!唔知點解我係少辣都多紅油過男朋友既多麻辣湯, 對平時係三哥飲開糊辣既我, 覺得好辣!五穀米線都係第一次食, 其實食落就同米線差唔多, 只係有少少口感唔同墨魚咀既份量比較多, 而且彈牙/ 麻辣五穀米線 +墨魚咀+雞肉+蘿蔔男朋友表示麻辣湯底十分麻.  而且份量十足.佢最愛係墨魚咀, 新鮮同有口感~呢間米線都算唔錯, 難怪男朋友成日係度日講夜講~

Ben 哥米線

(咁就可以唔洗浪費食物, 值得一讚!)

黑糖薑母雞翼
/黑糖薑母雞翼
平時黑糖薑母都係應用係甜點多, 但放做鹹點上都真係第一次
同出乎意料地好味. 而家外皮都煎得脆卜卜, 都幾入味
時令藥膳麻辣湯底

/ 時令藥膳麻辣湯底五穀米線 (少辣)+墨魚咀+魚皮餃
墨魚咀既份量比較多, 而且彈牙
麻辣米線
/ 麻辣五穀米線 +墨魚咀+雞肉+蘿蔔
男朋友表示麻辣湯底十分麻.  而且份量十足.
佢最愛係墨魚咀, 新鮮同有口感~

呢間米線都算唔錯, 難怪男朋友成日係度日講夜講~
2021-07-03
黑糖薑母雞翼