2021-07-15 678 瀏覽
相信大家對呢一間野都唔陌生,可以話係平價嘅意大利菜,可以媲美得上薩莉亞,但係又乾淨啲,坐得舒服啲。今日就嚟咗黃大仙中心食呢一間餐廳。帆立貝龍蝦汁意大利飯 $58首先飯嘅份量真係幾大,細食嘅朋友一定食唔晒🤣質素來講,就做唔到軟綿綿得來有粒粒分明嗰種意大利飯啦,飯粒比較硬,但$58來講真係唔好要求咁多😂龍蝦汁好重味,亦都非常充足,食完之後都仲有啲龍蝦汁喺底!味道來講的確唔錯,食到海鮮嘅鮮味。帆立貝爽口,但唔算大粒。意大利飯都好足料,有菇同魷魚做配菜,總而言之不過不失。蟹籽三文魚蛋白玄米炒飯 $53蟹籽就真係少到冇人有,就咁望都見唔到有,但三文魚都叫做足料,雖然唔可以話每一啖都可以夾到三文魚食,但以呢個價錢來講都差唔多。份量亦都好大,細食嘅可以兩個人分。每粒飯都粒粒分明,做到炒飯嘅質感,但我個人認為意大利飯好食啲。帆立貝海鮮蕃茄濃湯扁意粉 $57同上面個意大利飯有異曲同工之妙,但係就係用咗蕃茄湯,同埋係湯麵。蕃茄湯非常之濃,但就係食唔到海鮮味。不過本身幾鍾意食蕃茄湯底嘅我,就覺得可接受。意粉煙韌,但當然冇得同高級餐廳比較啦,一分錢一分貨。墨西哥瘋狂辣肉醬焗扁意粉 $48睇樣真係睇唔出,原來真

帆立貝龍蝦汁意大利飯 $58

蟹籽三文魚蛋白玄米炒飯 $53

帆立貝海鮮蕃茄濃湯扁意粉 $57

墨西哥瘋狂辣肉醬焗扁意粉 $48
睇樣真係睇唔出,原來真係幾辣!呢個真係幾抵食,份量大,然後非常之平。焗意粉免頭有少少乾,去到底就冇乜問題啦。但我自己覺得啲醬就唔夠多, 未必可以撈埋晒黎食。但總括依然都係不過不失啦。

白酒煙肉忌廉煮蜆 $30
好香白酒味,忌廉味都好重。但就係因為咁樣,而這過晒錢嘅鮮味。個人覺得個味比較滑,重奶味,自己加番啲胡椒粉之後即刻好食好多!但啲顯比較少同比較細粒,以$30來講又唔算話好抵食,係性價比比較低嘅選擇。

總括而言,都係一分錢一分貨。始終都係一間快餐式嘅連鎖店,自己覺得真係算係咁。