2021-09-02
今日去食呢間cafe嘅原因係比佢牆身畫個小朋友喺度食雪糕嘅情景吸引咗…一眼望入去見到有幾個外國人係度飲緊咖啡覺得好耐冇飛過 而產生入去試吓嘅念頭入到門口見到一位外國咖啡師係度幫客人沖緊咖啡感覺真係好似去咗外國咁店鋪入面有高枱或者普通枱 我哋選擇咗坐高枱覺得呢度嘅菜式好多都以玫瑰花形狀為主~好啱打卡🥰🥰2個人食左《Avocado toast w/poached eggs》$95店方真係好有心機砌咗牛油果玫瑰花再配上2粒可愛嘅 pouched eggs🤫佢哋嘅酸種麵包外皮勁脆,入面軟熟而且有發酵嘅味道🥰🥰 平時嘅我唔係好鍾意食酸種麵包,但係都覺得呢度嘅酸種麵包係好好食!食到唔停口《Rose latte》$45平時唔❤️rose味食物嘅我 終於踏出左Comfort zone試咗呢度嘅Rose Latte🌹飲之前已經聞到好香玫瑰味,而且佢嘅玫瑰味唔係平時好假嗰啲玫瑰味😵💫入口嘅時候,佢嘅玫瑰味係清得嚟而令你覺得舒服嘅🥰同埋佢個base做得唔錯,會飲到咖啡同玫瑰嘅層次😌 真心好飲!而且個拉花比我感覺好relax~《Handcrafted gelato rose》$78當日有5款雪芭同5款gela
覺得好耐冇飛過 而產生入去試吓嘅念頭
入到門口見到一位外國咖啡師係度幫客人沖緊咖啡
感覺真係好似去咗外國咁
店鋪入面有高枱或者普通枱 我哋選擇咗坐高枱
覺得呢度嘅菜式好多都以玫瑰花形狀為主~好啱打卡🥰🥰
《Rose latte》$45
入口嘅時候,佢嘅玫瑰味係清得嚟而令你覺得舒服嘅🥰
而且個拉花比我感覺好relax~
《Handcrafted gelato rose》$78
當日有5款雪芭同5款gelato既味比我揀~~
我就揀左開心果🌰、檸檬🍋同埋桃🍑味~~
店員送到過黎果時我真係''嘩''出聲!! 因為真係好靚!!! 佢地既玫瑰花真係一瓣一瓣好有心機咁砌上去😍😍😍
開心果味有濃郁嘅堅果香配上檸檬輕微既酸味令口腔更清新再加埋桃味既清香, 夏天食真係一流!!
賞心悅目既甜品真係令人心情好🥰
總括嚟講呢一間Cafe嘅質素都真係好唔錯🥰環境舒服之餘嘢食都係有質素的🥰