2021-08-28 329 瀏覽
去開尖沙咀個頭,就搵下附近有乜好食啦,今次我就遇到La Postre。首先店舖裝修都幾靚,環境座位都舒服,而侍應的服務態度也很好。我地order了一個午餐set當中包括一碟西班牙清酒煮蜆、芝士蟹餅同蒜香青椒,並且另外都叫一個細size西班牙海鮮飯。西班牙清酒煮蜆 – 食哂先發現無影相,d蜆都唔錯,無沙,食到陣陣清酒味。芝士蟹餅 – 呢個有d失望,睇樣好吸引,食落就平平無奇,非常普通。蒜香青椒 – 青椒有別於平時我地食開個d,但都煮得爽口同幾特別。西班牙海鮮飯 – 有點喜出望外,好惹味,好好食,d海鮮都新鮮,因為每啖飯都有好濃郁少辣的蕃茄汁,而d飯亦都煮到濕濕地,我覺得可以當佢係一個risotto咁食。其實仲有幾款食物都想試,但兩個人胃口較細,試唔哂,唯有下次再黎幫襯。