2021-11-28
建生一直都有好餐廳,初試和氣食堂更令我哋覺得好surprise(*¯︶¯*)即使平日去都全場滿坐,更加有人等位,我哋等左10分鐘左右就入得去由室內裝修到餐牌設計,都睇得出餐廳非常用心,餐牌配合左搞笑插畫,令人目不暇級刺身必叫因為質素好好,擺碟已經睇得出好用心,食埋落去就更加感受到鮮味同餐廳嘅誠意,真材實料無得厄!又驚喜又好味嘅一定係火焰左口魚邊牛油果沙律🥗鋪面嘅左口魚邊油香好重,入口即溶(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)呢個組合比較少見,但又出奇地好好味,推薦大家叫!當飯基本上可以睇得出餐廳嘅質素,今次嘅溫泉蛋豚肉生薑燒當真係好出色。豚肉同洋蔥入邊竟然食得出淡淡生薑嘅味道,我都係第一次食生薑燒,真係食到薑嘅味道!小食叫左日本照燒魷魚筒,魷魚筒份量好大上台嘅時候真係嚇親,魷魚燒得恰到好處,加埋燒汁一流芝士軟殼蟹卷唔錯,芝士卷物配沙律醬已經無得輸,仲要食得出啖啖真材實料!柚子梳打+青蘋果梳打屯門數一數二價錢親民,質素又高嘅日本餐廳,值得推薦!
柚子梳打+青蘋果梳打
屯門數一數二價錢親民,質素又高嘅日本餐廳,值得推薦!