2022-04-01
今日來愉景灣行山,行完山醫下個肚。平日一至五,11:00-3:00有set lunch,有一個main, soup or salad, desert or coffee or tea. 好似好多野食咁。因為太肚餓啦,於是衝入去試下先,有露天及室內地方選擇。點了慢烤澳洲西冷牛扒配香草焗薯,烤菜,迷迭香汁要加50元,另外椰奶炸魚柳包配粗薯條。另加30元前菜蘿蔔青菜豌豆青豆沙律,同是日餐湯,餐湯蘑菇味濃郁,唔錯!不過個餐包係凍既,凍既,🤨!個沙律好大份,蔬菜好新鮮,唔錯!個西冷不過不失,一個女士份量剛好!微微香脆!個薯仔就烤得唔夠香!個魚柳飽魚正常,但個包唔得,唔熱同個包皮好普通!凍咖啡係好飲既,好香好滑!終括食物係偏淡的,原汁原味。食物質素同份量都大份,而個餐牌要睇清,並唔係個個項目都包,e.gdrink or desert. 我覺得價錢同食物質素都成正比的。唔算好抵!但地方好chill好舒服,坐位間隔寬敞, 我地坐半開放空間,海風吹送,有小小太陽,好悠閒,holiday mood, 所以我會再去幫襯的😊😊服務員都會留意我地需唔需要share食物。有提供協助。最後要留意一下張單,因我地見有
個魚柳飽魚正常,但個包唔得,唔熱同個包皮好普通!
凍咖啡係好飲既,好香好滑!
服務員都會留意我地需唔需要share食物。有提供協助。最後要留意一下張單,因我地見有happy hour叫左啤酒,但佢入左正價,好在有望下😜