2022-07-06 977 瀏覽
第一次認識Cookie Elephant🐘既時候係睇instagram D post 介紹,當時知道佢淨係做online shop,要網上訂先買到,仲要係好限量,要搶既,所以一直以黎都搶唔嬴試唔到,知道左金鐘有pop up store,可以買到現貨唔洗等order,即刻搵日食完lunch就走過左去潮聖,可惜已經sold out左lunch佢地出果轉cookies....不過見到佢話之後仲有一輪,所以我4點幾又再出現,黎到已經好多人排緊隊等出爐,但係cookies一出爐條龍郁得好快,所以大約20分鐘都已經買到。難得有現貨,就買晒2隻最signature緊味道;🐘Dirty Elephant • 其實佢係Double Chocolate Chip Cookie,賣相已經十分出色超朱古力,面頭佈滿可可粉,用既係70% chocolate chips,我食既時間仲放番入焗爐180度焗左8分鐘,熱辣辣外層脆脆地,一搣開中間係軟心好濕潤,D Chocolate Chip仲溶溶地流出地好正,Cookie做到好厚身外面crunchy 內裡 soft 得黎又夠chewy。🐘Cookie Elephant
,要搶既
,所以一直以黎都搶唔嬴試唔到

不過見到佢話之後仲有一輪
,所以我4點幾又再出現,黎到已經好多人排緊隊等出爐
。難得有現貨,就買晒2隻最signature緊味道;

🐘Dirty Elephant

🐘Cookie Elephant
呢個係有Walnut既 chocolate chips cookie,同Dirty Elephant唔同就係個顏色同埋多左D Walnut
,鍾意食nuts同鍾意冇咁甜既朋友就岩呢個多D
,Walnuts 中和番少少個甜度
,但同樣做到外面crunchy 內裡chewy 又 gooey既口感

20 分鐘 (外賣自取)
下午茶
  • Dirty Elephant