2023-03-22 383 瀏覽
平時行街都會見到呢間由日本東京表參道開到過黎香港嘅THE MATCHA TOKYO型格嘅工業風設計同抹茶好夾今次見到佢新出左櫻花飲品 - 櫻花抹茶鮮奶≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣#港島食好西#銅鑼灣≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣𝙄𝙘𝙚𝙙 𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙎𝙖𝙠𝙪𝙧𝙖 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 $𝟓𝟐櫻花抹茶鮮奶 (12OZ) ($52)三層層層分明,好明顯見到一層抹茶、一層鮮奶同一層櫻花啫喱店員好貼心提醒我哋要攪勻先好飲,但係未飲過THE MATCHA TOKYO抹茶嘅我忍唔住飲左啖抹茶抹茶味好香濃,好似飲緊溶左但唔係太甜嘅抹茶雪糕,抹茶好香攪好之後再飲多啖,櫻花味啫喱比我想像中甜,而且味道有少少唔match但係飲下飲下就覺得幾夾,可能因為我攪得唔夠勻🥲≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣店員好nice,店入面又好香抹茶同牛角包味好想買一包抹茶粉試下😌😌下次會試下croffle同Matcha Expersso Latte Parfait!-THE MATCHA TOKYO (勿地臣街) (銅鑼灣)地址:銅
型格嘅工業風設計同抹茶好夾
今次見到佢新出左櫻花飲品 - 櫻花抹茶鮮奶

#港島食好西
#銅鑼灣
𝙄𝙘𝙚𝙙 𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙎𝙖𝙠𝙪𝙧𝙖 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 $𝟓𝟐
𝙄𝙘𝙚𝙙 𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙎𝙖𝙠𝙪𝙧𝙖 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚

櫻花抹茶鮮奶 (12OZ) ($52)
三層層層分明,好明顯見到一層抹茶、一層鮮奶同一層櫻花啫喱
店員好貼心提醒我哋要攪勻先好飲,
抹茶味好香濃,好似飲緊溶左但唔係太甜嘅抹茶雪糕,抹茶好香
但係飲下飲下就覺得幾夾,可能因為我攪得唔夠勻🥲
店員好nice,店入面又好香抹茶同牛角包味
好想買一包抹茶粉試下😌😌

THE MATCHA TOKYO (勿地臣街) (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣勿地臣街8號地下