2023-09-16
呢間餐廳嘅格調簡單得來vibe又唔錯,食物質素都好okay!不過假日嚟就預咗要等位了🥲1️⃣手工蔬菜湯(粟米湯)(+$12)雖然冇一粒粒嘅粟米,但飲落就會感受到由粟米蓉打成嘅湯,粟米味道非常濃郁,唔會好鹹,仲有粟米嘅甜味,係落雨嘅季節或者冬天飲暖心嘅湯會覺得好舒服😚2️⃣椎茸意大利飯($78)菇嘅份量足夠,而表面嘅菇有烤過,所以味道好香濃。另外意大利飯用菇嘅汁熬製,非常好食🥹再加上蔬菜粒,口感十足都足夠, $78喺Cafe 算係超值。3️⃣虎蝦紅咖喱意粉($108)味道偏辣,但紅咖喱相對上偏甜嘅咖喱~虎蝦有煎香過,仲有蝦膏,算大隻,但只有三隻,建議有四隻嘅話兩個人share就夠分😆而意粉嘅軟硬度適中,份量唔夠意大利飯多,但都夠食。📍總結:📌好欣賞隻碟都好有質感,唔同碟有佢自己texture!唔係平時圓同滑嘅碟🤣📌係間會回頭嘅餐廳👍🏻👍🏻
1️⃣手工蔬菜湯(粟米湯)(+$12)
2️⃣椎茸意大利飯($78)
3️⃣虎蝦紅咖喱意粉($108)
📍總結:
📌係間會回頭嘅餐廳👍🏻👍🏻