2023-09-19 78 瀏覽
今日同媽咪系附近行街睇行李喼,由千色直路行去千色匯,發現有間泰國餐廳,就決定一於試下我哋點左:1. 豬肉生菜包2. 串串沙嗲牛肉(半打)3. 湄南大船河追加酸辣無骨鳳爪、可樂4. 海南雞大船河追加泰式蝦餅、青檸梳打1. 豬肉生菜包豬肉生菜包嘅份量有好多😆 完全估唔到有成個麵碗甘多嘅肉碎!!!比其他餐廳多好多,如果同家人、朋友share的話,都夠3-4人食!而且味道酸酸辣辣好開貴2. 串串沙嗲牛肉(半打)燒得好夠,好新鮮,牛肉味好香,而且每一粒肉,都好濃牛肉味!3. 湄南大船河追加酸辣無骨鳳爪、可樂湄南大船河有勁多唔同嘅餸,而我最中意嘅係,白蘿蔔炆得好夠淋,索晒啲湯嘅香味!無骨鳳爪睇落白雪雪,入面有好香嘅酸汁嘅,非常開胃4. 海南雞大船河追加泰式蝦餅、青檸梳打海南雞係例牌甘多,好滑;仲可以share一定食😆蝦餅即叫即炸,最正係可以無限追加#MAENAM #湄南 #細船麵 #泰式船麵 #boatnoodle #tsuenwan #kolourmallHK #荃灣美食 #荃灣食乜好 #荃灣好去處 #荃灣搵食 #荃灣友 #荃灣千色匯 #綠楊坊 #荃新天地

我哋點左:
1. 豬肉生菜包
2. 串串沙嗲牛肉(半打)
3. 湄南大船河
追加酸辣無骨鳳爪、可樂
4. 海南雞大船河
追加泰式蝦餅、青檸梳打

1. 豬肉生菜包

2. 串串沙嗲牛肉(半打)
燒得好夠,好新鮮,牛肉味好香,而且每一粒肉,都好濃牛肉味!

3. 湄南大船河
追加酸辣無骨鳳爪、可樂

無骨鳳爪睇落白雪雪,入面有好香嘅酸汁嘅,非常開胃

4. 海南雞大船河
追加泰式蝦餅、青檸梳打
海南雞係例牌甘多,好滑;仲可以share一定食😆

蝦餅即叫即炸,最正係可以無限追加

• 泰式蝦餅
  • 湄南大船麵