餐廳: 魚治 (太古廣場)
資訊:

2023-09-22 5076 瀏覽
🍚魚治朋友話生日要達成自己既願望 我就揀左食最鍾意既居酒屋 當晚仲有艾草燒鰹魚表演 即燒即食👍🏻🍚燒鰹魚鰹魚湯就聽得多 鰹魚都係第1次食半熟既鰹魚味道少少甜唔錯🍚七點刺身有帶子 三文魚 拖羅 等等都幾新鮮同厚切👌🏻🍚烏貝刺身呢個係是日限定 見侍應極力推介就試下賣相好掂👍🏻爽口又夠凍 幾好食🍚焗海膽三文魚籽芝士口感ok但芝士味蓋過左海鮮味有幾啖都係分開來食好味啲🍚和牛炒麵和牛唔錯但份量好少 得2大塊炒麵正常🍚魚治金鐘金鐘道88號太古廣場LG1樓001號舖#魚治 #金鐘 #中環 #居酒屋 #鰹魚 #日本野 #日本 #刺身 #壽司 #三文魚 #拖羅 #海膽 #toro #urchin#爐端燒 #openrice #foodie #hkfoodie #hkcafe #hkfoodblogger #hkfoodieblogger #打卡#foodphotography #食好西 #foodporn #food
🍚魚治
朋友話生日要達成自己既願望 我就揀左食最鍾意既居酒屋