3天前 0 瀏覽
今日放假經過太子,隻腳就不期然想走去裕泰,因為佢啲牛腩牛雜真係令你念念不忘!今次坐低,循例都問吓有冇崩沙腩?咁當然係冇啦!其實我已經習慣咗,最後都係叫肥瘦腩米,坦白講,有時覺得佢啲普通牛腩其實都唔差!冇必要崩沙腩!呢度係快靚正,坐低唔使一陣間,本牛腩就送到,而且呢度永遠都有人,貨如輪轉去形容真係冇錯,所以呢度啲牛腩嘅流轉速度真係好高,啲牛腩自然好食啲、新鮮啲!講返今日碗半肥瘦腩米,一月以往嘅好食,肯定唔係最靚嘅部位,但係師傅都滷得好好食,軟硬適中,咬落去啲牛脂,充滿着啖啖嘅牛香!正!而且我好鍾意呢度嘅辣椒油!加咗好多蒜,而且冇過多嘅調味,反而突顯咗佢嘅味道,配埋本身嘅湯同埋牛肉,真係好正!