2022-10-18 189 瀏覽
平時返工咁大壓力,放工嘅時候梗係想飲杯嘢輕鬆一下。但係又唔想淨係飲酒,所以就搵咗依間位於尖沙咀加連威道嘅《川酒舍》。直接就叫左佢地嘅套餐極上之肉套餐+一杯Orion生啤$228第一次飲Orion生啤,原來佢地係黎自日本沖繩嘅品牌,黃金色嘅顏色好吸引,面頭嘅泡沬順滑,飲完好清爽。汁燒厚切牛舌厚切嘅牛舌好爽口,因為係汁燒關係,一啲都唔會乾,食落仲有好多肉汁。汁燒雞肉串雞肉燒嘅時間啱啱好,雞肉嫩滑,外層嘅雞皮又香脆,好推介。鹽燒雞中翼相比雞肉串,鹽燒嘅雞中翼外皮更加香脆,肉汁亦都比較多,鹽燒汁燒就睇個人好味。京蔥豚肉串豚肉好厚身,脂肪比例適中,肉質軟腍又有肉香。京蔥燒到好脆身,同豚肉都幾夾。汁燒翠肉瓜翠肉瓜好脆又多汁,仲要好爽口。汁燒杏鮑菇多汁嘅杏鮑菇充滿杏香,質感彈牙。杏鮑菇同翠玉瓜都燒得好好食💰人均228蚊一位如果唔想錯過其他好餐廳嘅介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!

汁燒厚切牛舌

汁燒雞肉串
雞肉燒嘅時間啱啱好,雞肉嫩滑,外層嘅雞皮又香脆,好推介。

鹽燒雞中翼

京蔥豚肉串

汁燒翠肉瓜
翠肉瓜好脆又多汁,仲要好爽口。

汁燒杏鮑菇
多汁嘅杏鮑菇充滿杏香,質感彈牙。

杏鮑菇同翠玉瓜都燒得好好食

💰人均228蚊一位

如果唔想錯過其他好餐廳嘅介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!