2020-06-06
我由細細個就同屋企人開始上閣樓食,食到而家~好彩佢係黃🤪 價錢抵、份量足、味道好、開24小時、最重要係黃,夫復何求😫🍚 皮蛋瘦肉/碎牛粥 $18 我每次的必點😙 皮蛋分量多好!仲要好多都係蛋黃,唔係皮🤤 瘦肉或者碎牛一樣唔吝嗇,食到最後都包你啖啖係餸😌 粥底味道唔會太鹹😙 題外話:點解皮蛋瘦肉叫<下火>🤨🍚 及第粥 $27呢個唔只好食,仲要係抵到爛😗 佢係分開粥底自己連餸再煮一碗,粥底味道會同其他粥唔同,我覺得清d😌 每碗及第粥有肉丸x2、肉片x2、豬潤x2、粉腸x2同豬肚x2~ 多到爆,個人最喜歡肉片🤤 🍝 炒麵/米/河/油麵 $10全部都不錯,我就成日嗌炒米的😌 本身份量已經唔少😂 外賣份量仲嚇人,見識過就明😂😂🥖 <— 有啲似油炸鬼😌 油器$8我平時都好夜先去,但佢哋嘅油器都唔會淋晒,有時仲會脆~ (講緊係凌晨時分)😱當然如果晏晝就會食到新鮮炸起,更正😙另外煎堆係我必叫嘅,外脆內軟,正😗🌯 腸粉 $8 炸兩 $10全部都不錯,我最喜歡係每枱都有芝麻、甜醬、麻醬、辣醬同豉油任你自己加,加到滿晒都得😙有時仲會飲豆漿🤤 呢間真係我食堂嚟,凌晨去見到有個2x歲嘅
🍚 皮蛋瘦肉/碎牛粥 $18
🍚 及第粥 $27
🍝 炒麵/米/河/油麵 $10
🥖 <— 有啲似油炸鬼😌 油器$8
🌯 腸粉 $8 炸兩 $10
有時仲會飲豆漿🤤 呢間真係我食堂嚟,凌晨去見到有個2x歲嘅人就應該係我🤡 佢除咗粥仲有糖水,小食㗎😙 我愛德發~~🤪