2024-08-13
#chuchu食在佐敦📍 斗滾 搬咗新舖後終於去到食!清一色好評!#chuchu推介 一直都好想去,但以前聽講話好難book到尖沙咀,所以就打消左念頭!屋企人幫🐷媽慶生竟然book到!💡真係一定要book‼️我哋食7:30,入去到已經座無虛席,中間食食吓走左一輪又入左一輪,到9:30走都仲有幾班人等緊!—————————————————————❣️ 斗滾四式仼食 $268 (星期五六日$298)雞煲+海鮮盛宴+邊爐+靚牛黑毛豬 +甜品·第一式· 🐥雞煲辣度可以自己揀!Total炒4次,每次2分鐘,有個qq timer計時,雞件份量都好多,唔夠可以再食!叫左bb辣,好香,平時🐷妹唔食辣都ok,雞肉都好嫩滑!.·第二式· 🦐海鮮有鮑魚、蟶子、扇貝、海蝦、花蜆 、龍躉,有讚岐烏冬墊係底!全部海鮮都有好多蒜蓉,好香,全部海鮮都好鮮甜,好爽口彈牙!海鮮精華都滲落烏冬到!.·第三式· 🍲火鍋三人以上就可以有🐷今次飲嘅呢個養生燉湯-海底椰燉烏雞,又或者有其他選擇!不過呢個燉湯真係超超超級好飲!飲落好清甜!.·第四式· 🥩靚牛黑毛豬任食手切牛頸脊、黑毛豬,只有like佢哋社交平台嘅post,就可以任食,啲
#chuchu食在佐敦
📍 斗滾
—————————————————————
❣️ 斗滾四式仼食 $268 (星期五六日$298)
雞煲+海鮮盛宴+邊爐+靚牛黑毛豬 +甜品
·第一式· 🐥雞煲
·第二式· 🦐海鮮
·第三式· 🍲火鍋
·第四式· 🥩靚牛黑毛豬
任食手切牛頸脊、黑毛豬,只有like佢哋社交平台嘅post,就可以任食,啲牛都好高質好濃牛味!
·自助區·🥬
出面有凍櫃有打邊爐配菜,丸呀、餃呀、菜呀、鵝腸呀、牛柏葉魷魚呀、仲有魚皮、蝦!當然唔少得有王子麵、烏冬、出前一丁!連水果拼盤都有!
飲品都有好多多款選擇!🧃🥤
·甜品·🥛椰汁雪燕
勁高質!平時任食邊爐通常都係送雪糕今次送碗糖水!仲要係雪燕!感覺好好!即刻感覺皮膚靚左🤣
❣️ 馬刀貝刺身 $168
本身想訂象拔蚌刺身,但係賣晒,店員就推薦我哋試呢個推廣緊嘅馬刀貝!口感有啲似象拔蚌,都好爽口,仲好抵食添!
💬如果一大班人一齊食,真係好開心,氣氛又好又多嘢食!
不專業評分
👅好味指數: 8/10
💰性價比: 7.5/10
👍🏻推薦: 7.5/10
—————————————————————
🏡地址: 斗滾 (寶輝閣) (佐敦)
佐敦佐敦道26E號寶輝閣2樓
👉🏻西環KongU嗰邊有分店!
🕑營業時間: 16:30/12:00 - 01:00