2021-10-05
淨係睇門面已經覺得好有美式快餐店嘅feel,啲burger仲要好抵食,食一個burger餐最平$60有找,平過去five guys食一個burger!💚 Bobby burgerBobby係呢間店嘅吉祥物,所以呢個burger應該係招牌burger。入面有兩層牛肉漢堡扒、芝士、生菜、蕃茄、洋蔥、自家製嘅醃青瓜同醬汁,最特別嘅係呢度嘅漢堡扒全部都係經天然海鹽洞熟成同不含抗生素嘅純英國牛肉,食都食得安心啲,而且食落比起平時食嘅漢堡扒冇咁油膩。💚 吉列魚柳漢堡自從冇幫襯金拱門之後就冇再食過魚柳包🥲 呢度嘅魚柳包絕對好味過金拱門!雖然都一定係急凍魚柳,但入面比較有汁同滑嫩,加埋個他他醬完全係無得輸!💚 爆谷雞每粒都係細細粒,炸到好香,外面有啲味粉包住,但又唔算好重口味,味道唔錯!💚雪米糍呢度嘅甜品竟然係維記雪米糍,真係估佢唔到🤣味道梗係好味啦!呢度所有食物都係即叫即整,所以全部嘢食嘅時候仲係熱辣辣,裝修好有特式,全部店員都係外藉人士,入到去真係好有美國feel! 呢個價錢再加咁嘅質素,絕對係平靚正呀!味道: 🌕🌕🌕🌕🌘服務: 🌕🌕🌕🌕🌗環境: 🌕🌕🌕🌕🌑價錢: 🌕🌕🌕🌕🌑-----------
💚 Bobby burger
💚 吉列魚柳漢堡
💚 爆谷雞
💚雪米糍
呢度嘅甜品竟然係維記雪米糍,真係估佢唔到🤣味道梗係好味啦!
味道: 🌕🌕🌕🌕🌘
服務: 🌕🌕🌕🌕🌗
環境: 🌕🌕🌕🌕🌑
價錢: 🌕🌕🌕🌕🌑
------------
📍 Boy n Burger (灣仔)
灣仔莊士敦道206-212號208 Johnston地下3號舖
------------
#tiufufoodie在灣仔 #hkfood #hkiger #hkfoodie #hkfoodlover #食到灣仔 #灣仔美食 #香港foodie #食好西 #香港食評 #香港食好西 #foodlover #hkig #hkigfoodie #美食 #相機食先 #週末好去處 #香港好去處 #拍拖好去處 #美式快餐店 #boynburger #平靚正 #burger #魚柳包