身為牛魔王嘅老公超級鐘意食燒肉,尤其係和牛!所以今次我就帶左老公去食呢間好有特色嘅燒肉店,因為呢到除左有超正嘅和牛,仲有超稀有嘅「4%の奇跡」之和牛!老公食完話真係無得彈,仲要價錢好抵!而且師傅得閒時仲會幫你燒Tim! 鞍下 Kurashita Set $288 🔸鑄鐵燒A5挽肉配蘭王蛋煎到非常香口嘅A5挽肉,外層焦香微脆而內裏肉汁超豐富!配搭濃郁香甜醬汁同蘭王蛋撈勻一齊食,肉味同蛋香味完美融合,配飯食一流啊!🔸黑毛和牛極上牛舌芯極上牛舌芯爽口彈牙,燒30秒就岩岩好,師傅仲會燒一燒佢個配菜,係似薑蓉咁嘅調味配菜, 夾住爽彈嘅牛舌芯食好惹味!🔸黑毛和牛脷底肉呢款和牛脷底肉真係未見過有其他地方有得食!真係好特別,口感係比牛舌芯再爽口啲!🔸A5薩摩牛極上赤身肉🔸A5薩摩牛稀有部位A5薩摩牛基本上唔使講都知好正,先由無咁重油脂食起,所以食左赤身先。赤身嘅油脂無咁重,好重肉味,雖然話油脂唔重,但其實都係入口即化!係一款油香同肉味平衡嘅上等和牛!之後緊係要食個稀有和牛部位!呢款嘅油脂明顯重好多,但估唔到肉味一樣都濃!唔同嘅係入口更加即化,牛嘅油脂係口內爆發!係上上品!🔸「4%の奇跡」霜降肉🔸「4%

鞍下 Kurashita Set $288

🔸鑄鐵燒A5挽肉配蘭王蛋

🔸黑毛和牛極上牛舌芯

🔸黑毛和牛脷底肉

🔸A5薩摩牛極上赤身肉
🔸A5薩摩牛稀有部位

🔸「4%の奇跡」霜降肉
🔸「4%の奇跡」牛肋肉
個油花係靚到好似藝術品咁,拎嚟欣賞真係唔捨得食!同咁高級嘅和牛其實可以燒熟啲,8-9成熟都無問題,反而燒熟嘅會迫到啲油脂香出嚟同靚和牛係唔會熟到韌。

霜降肉燒完之後,啲油脂肉汁係一滴一滴咁滴出嚟,仲好有焦香。食落口簡直係味蕾衝激!好似食緊大拖羅嘅感覺,焦香嘅油脂同肉味係頂級!牛肋肉質會緊致一啲同肉味會多啲,但果種油花又係不得了!

🔸厚切白豚腩燒肉片
厚切白豚肉燒完會剪開一半,細細粒容易食。豬腩位置嘅脂肪位燒到好香,豬肉味濃同有咬口但唔韌。

🔸京畿道柚子嫩雞腿
雞腿肉嫩滑多汁,用柚子醬汁醃製過後,令雞肉有淡淡嘅香甜柚子味!

🔸辛口味噌漬牛腸
我哋都係第一次食牛腸,比想像中好食!口感Q彈軟嫩,加咗辣味嘅味噌調味,越食越惹味!

+49壽喜燒風A5和牛丼
+$49香蔥溫泉玉子紫菜飯

+$99 即享半放題:Suntory生啤及有汽飲品任飲;抹茶雪糕、厚切白豚腩燒肉片、京畿道柚子嫩雞腿、辛口味噌牛腸任食
2024-11-28