2009-04-04
自從3月中食返大吉之後一直念念不忘,因為佢d野真係好食左好多(舊年成日食都唔覺得佢好食..)..決定4月再食一次! SASHIMI- 今次除左TUNA之外,其餘都好新鮮! TUNA比上次差,仲有嗌兩次先黎~今次d三文魚好肥,不過嗌左2次都無俾到三文魚腩,上次好好彩食到腩位~不過SASHIMI唔係有太多選擇~但係新鮮囉!~SUSHI- 淨係嗌左"火焰"果兩款,D飯算細舊,都好,唔會咁快食濟手卷/卷物- TUNA手卷同SASHMI一樣唔好食,同埋都無蔥花ge,得2粒! -.- 反而油甘魚手卷好味d,雖然都係無乜蔥花..炸蝦卷炸蝦無味,好似食緊粉..鰻魚芝士卷好味!仲返嗌左幾次!SALAD-豆腐沙律有豆腐粒,粟米粒,生菜同小小蕃茄,夠凍都幾妹食~蘆葦沙律,D蘆葦好甜..不過唔係天然果種! 仲嗌左枝豆,應該係擺左好耐..同了得10條左右..上次食果D好D架!燒物- 秋刀魚普通,焗蠔好細隻,IRO IRO果D好味D, 燒和牛今次普通,但係上次好食..汁燒雞扒,幾滑同埋個汁都好味~TEMPURA-蝦夠大,普通, 炸雞軟骨唔好食ge,都唔覺得食緊雞軟骨,好多粉..和食-蟹粥寫"2"先夠4個人食,普通
和食-蟹粥寫"2"先夠4個人食,普通~炒菜唔好味,又係好硬囉d椰菜..牛油炒什"姑"好香牛油味,好味~但係牛油粟米係無牛油香..得個甜字!當然唔係天然果種甜!韮菜炒蜆,有蜆但係無咩韮菜,味道普通.鐡板牛柳粒好食,加有gralic係面仲正~
DESSERT係綠豆沙,真係起"沙"架,不過太飽都飲唔晒~
呀,仲有,一坐低就話有3文魚頭湯問我地要唔要,我地話要.之後好耐都未黎,要追佢先黎!不過早知唔追佢,因為係無味ge~ =.=
有$138 COUPON,計左加一都係$152!都幾抵食呀~我覺得魚生比其他野食好食,以前就話魚生唔太新鮮,所以其他熱野好食,不過而家掉返轉~~