2023-06-17 61 瀏覽
呢間韓式餐廳討論度都幾高,環境裝修都好似韓國澡堂,今日去開長沙灣睇戲就順便嚟試吓,估唔到平日夜晚嚟到都有幾多客!餐廳到6月底做緊優惠,買任何主食就可以用$3加購croffle (正價要$58),每兩人限購一份,對我呢個牛角酥窩夫愛好者嚟講真係超吸引😍▫️晚市韓式豬肉包菜套餐 ($328) 4/5ღ 生菜包豬肉 菜同肉嘅份量啱啱好,生菜爽脆,豬肉肥瘦適中,配埋生蒜、蘿蔔、辣椒同自家醬汁一齊食味道好豐富。自家醬汁辣辣哋仲有少少芝麻味,食落味道唔會死辣有層次🥰ღ 半份炸雞 我地簡咗韓式柚子味,雞件大大舊又冇骨,每一舊都沾滿醬,柚子同蜂蜜味好出,中和咗炸雞嘅油膩感,連平時唔鍾意食炸物嘅我都覺得好食👍🏻ღ 雪嶽山 日本有富士山,韓國又點可以唔提雪嶽山🗻其實佢係乳酸梳打特飲,夢幻藍白色打卡一流,本身以為白包嗰層係奶蓋,但係原本係普通泡泡,味道淡淡哋唔會好甜。▫️法式焦糖燉蛋 韓式牛角酥窩夫 (加購 +$3) 3/5窩夫表面鋪滿燉蛋醬,蛋味香濃,面頭嘅焦糖脆卜卜,真係好似食緊焦糖燉蛋咁。但係窩夫唔夠酥脆,冇牛油香味,上枱已經唔暖,整體扣咗啲分,但以呢個價錢嚟講都冇咩可以投訴。呢到嘅套餐性價比高,食物質素

▫️晚市韓式豬肉包菜套餐 ($328) 4/5

ღ 雪嶽山
雪嶽山

▫️法式焦糖燉蛋 韓式牛角酥窩夫 (加購 +$3) 3/5
法式焦糖燉蛋 韓式牛角酥窩夫

呢到嘅套餐性價比高,食物質素都唔錯又有得打卡,真係可以滿足幾個願望!如果想用優惠價試佢哋嘅croffle就要快手啦😉

Overall rating (5粒⭐️為滿分)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️

✨想睇更多食評就記得follow - hk_holidaydiary
生菜包豬肉
半份炸雞