2007-06-24 1 瀏覽
尋日3週年紀念,男友選了此餐廳慶祝餐廳環境寬敞,感覺舒適不過餐廳只有3張window seat,所以要早d book我地叫左個set dinner有4個頭盤,2個湯,4個主菜,2個甜品,2杯飲品頭盤:1.白酒藍貝(好鮮,肉質ok)2.泰式燒牛肉沙律(幾辣,有d酸酸地,好開胃,牛肉好林)3.蟹肉果凍(d肉唔似蟹肉)4.芝麻三文魚(幾特別,好有口感)湯:1.南瓜湯(好清,好好味)2.龍蝦湯(較濃,有d澀,不過點菜時waiter已經提及)主菜:1.天使麵(好好味,份量岩岩好,如份量再多d就會滯)2.墨汁意大利飯(好香蒜味,唔會太濕,正)3.羊扒(好多肉汁,味道較濃,鍾意食羊既一定要試)4.肉眼扒(好多肉汁,但汁既味道較淡)甜品:1.芒果千層脆脆(賣相同相片有出入,好細舊,味道不錯)2.朱古力心太軟(好味,不過個底唔知係爆開左定點,個樣唔靚)總括而言,可以用三百幾蚊試12樣好好味既食物,值得一試!!!!後記:服務好好,waiter會不時加水,而且佢地會等你食晒d野先上其他野(基本上係分4round上)
尋日3週年紀念,男友選了此餐廳慶祝
餐廳環境寬敞,感覺舒適

我地叫左個set dinner
有4個頭盤,2個湯,4個主菜,2個甜品,2杯飲品

頭盤:
1.白酒藍貝(好鮮,肉質ok)
2.泰式燒牛肉沙律(幾辣,有d酸酸地,好開胃,牛肉好林)
3.蟹肉果凍(d肉唔似蟹肉)
4.芝麻三文魚(幾特別,好有口感)

湯:
1.南瓜湯(好清,好好味)
2.龍蝦湯(較濃,有d澀,不過點菜時waiter已經提及)

主菜:
1.天使麵(好好味,份量岩岩好,如份量再多d就會滯)
2.墨汁意大利飯(好香蒜味,唔會太濕,正)
3.羊扒(好多肉汁,味道較濃,鍾意食羊既一定要試)
4.肉眼扒(好多肉汁,但汁既味道較淡)

甜品:
1.芒果千層脆脆(賣相同相片有出入,好細舊,味道不錯)

後記: