2011-10-24
royals pub 位於景隆街入面,本身條街既人流吾算多, 但呢間細細既pub 竟然都full house! 佢地既happy hour 係till 9, san miguel 最平.30蚊多d就有一pint,cwb 黎講真係幾抵.draught beer 方面,有basic 既stella,becks,carlsberb 個d. 見到佢地offer leffe ,仲要係blonde 同brune 都有!!!! 有d surprise!另外仲有d 比少見既德國啤酒都有offer! 一入到去, 第一個感覺係好細又比客人係內面吸煙, 同埋好奇怪地有一班老人家坐係度飲野 ! 感覺有d 怪是晚點了leffe blonde , house red 各一,leffe 呷下去,麥味依然很重,既不及carlsbery 來得苦, 卻比hoegarden 更香.不愧是one of my favourite beer!House red, 是australian wine.稱不上fruity, 但亦不會太苦澀, 也許是抖氣抖得足夠吧.不過hh 黎講,索價$55, 有點兒貴埋單時候, 竟然要$140幾蚊!!
一入到去, 第一個感覺係好細
又比客人係內面吸煙, 同埋好奇怪地有一班老人家坐係度飲野 ! 感覺有d 怪 是晚點了leffe blonde , house red 各一,
埋單時候, 竟然要$140幾蚊!!!!! 我諗極都冇可能每一杯飲品要70蚊! 原來waiter 送上的nuts 要收$30 ! 送上時無特別說明, 有點先斬後奏不老實的感覺. 不過我們還是乖乖的付錢了.