2023-11-14 502 瀏覽
剛剛睇到啲相先發現之前忘了寫下呢間泰國菜嘅食評,真心覺得好食,所以必須補返個食評先同3個朋友一齊食晚餐,有一個提議去上環呢間泰國館,佢話食過好正,特別係甜品。於是乎今次聚餐就決定食泰菜了Samesen 係無得訂枱嘅,全部walk in,晚市6點開門,未到6點已有人在門口排隊。入到入面環境都唔錯,感覺舒服我哋叫咗沙嗲雞串燒、泰北肉碎生菜包、炒泰國通菜、特式姜黃咖哩虎蝦加薄餅、泰式火車炒飯配和牛、芒果糯米飯、泰式街頭椰子雪糕、鮮製泰式飛餅配朱古力醬&煉奶。飲品就叫咗3杯芒果熱情果,一杯椰子沙嗲雞串燒同肉碎生菜包我個人覺得普普通通,無特別。炒泰國通菜唔會食落油淋淋,有少少辣,好食泰式火車炒飯配和牛,我個人就好鍾意因為我比較喜歡辣少少嘅姜黃咖哩虎蝦配薄餅,個薄餅就咁食唔點咖哩都好正椰子雪糕呢個必食強烈推介好香椰子味再配粟米,意外地好夾呢個真心一定要試泰式飛餅都好正,但係好飽肚,所以要試呢個甜品的話就前面唔好食太多另外飲品都好好味。呢間泰國菜值得encore

沙嗲雞串燒同肉碎生菜包我個人覺得普普通通,無特別。
炒泰國通菜唔會食落油淋淋,有少少辣,好食
泰式火車炒飯配和牛,我個人就好鍾意
因為我比較喜歡辣少少嘅
姜黃咖哩虎蝦配薄餅,個薄餅就咁食唔點咖哩都好正
椰子雪糕呢個必食
強烈推介
好香椰子味再配粟米,意外地好夾
呢個真心一定要試
另外飲品都好好味。呢間泰國菜值得encore
1 分鐘 (堂食)
  • 泰式街頭椰子雪糕