2018-07-21 506 瀏覽
同我3位Queenn小聚, 黎到皇后小聚朋友經openrice book左枱, 所以去到都唔洗點等就入座.帶位既reception姐姐好nice, 好好笑容!餐廳既裝修都幾有特式, 帶有D香港舊式風味.D霓虹燈好型! 個牌坊真係好有香港特式~同時又帶有少少泰式既原素, 牆身會有D大象圖案~THAI, VIET, CHINESE, 所以呢度既野食都幾岩食! 好多選擇~ 叫左壺菊花茶, 都好多菊花, 加左幾轉水都仲有味.我地4個人order左個湯, 半隻雞, 1個小食同1個飯杏汁燉豬肺湯平時O係屋企一定唔會飲到豬肺湯, 因為實在要太多功夫去處理豬肺, 所以都唔想屋企人搞咁多野.見呢度有就試下, 個湯好滋補呀! 好香杏仁既味!侍應仲會幫我地分埋湯, 再另上湯料俾我地.D豬肺完全冇異味!八味脆西施(豆腐)豆腐外脆內軟, 好香口!招牌瑤柱雞(半隻)半隻都好夠食, D雞都幾滑, 唔錯!面頭有好瑤柱! 仲多有2款醬料, 2皇風味~同埋個presentation都幾得意. 魚湯杞子浸菜心個魚湯都幾鮮味! 呢度D湯都似乎唔錯呀!鮮菠蘿海鮮炒飯真係原隻菠蘿咁上, 份量都好多!我地4個人都分到一碗滿再多D飯
同我3位Queenn小聚, 黎到皇后小聚

帶位既reception姐姐好nice, 好好笑容!

餐廳既裝修都幾有特式, 帶有D香港舊式風味.
D霓虹燈好型! 個牌坊真係好有香港特式~

同時又帶有少少泰式既原素, 牆身會有D大象圖案~

叫左壺菊花茶, 都好多菊花, 加左幾轉水都仲有味.

我地4個人order左個湯, 半隻雞, 1個小食同1個飯

杏汁燉豬肺湯
平時O係屋企一定唔會飲到豬肺湯,
因為實在要太多功夫去處理豬肺, 所以都唔想屋企人搞咁多野.
見呢度有就試下, 個湯好滋補呀! 好香杏仁既味!
侍應仲會幫我地分埋湯, 再另上湯料俾我地.
杏汁燉豬肺湯
D豬肺完全冇異味!
杏汁燉豬肺湯

八味脆西施(豆腐)
豆腐外脆內軟, 好香口!
八味脆西施(豆腐)

招牌瑤柱雞(半隻)
半隻都好夠食, D雞都幾滑, 唔錯!
面頭有好瑤柱! 仲多有2款醬料, 2皇風味~
同埋個presentation都幾得意.
招牌瑤柱雞(半隻)

魚湯杞子浸菜心
個魚湯都幾鮮味! 呢度D湯都似乎唔錯呀!
魚湯杞子浸菜心

鮮菠蘿海鮮炒飯
真係原隻菠蘿咁上, 份量都好多!
我地4個人都分到一碗滿再多D飯!
個炒飯都好足料, 有蝦有尤魚有肉鬆,
仲有鮮菠蘿粒粒!
鮮菠蘿海鮮炒飯

食飽飽, 4個繼續吹左陣水, 侍應們都好好,
中間仲時不時幫我地加茶, 等我地慢慢傾
2018-07-20